Door deze vaccinaties maak je een verre reis op een veilige manier

Uiteraard is het belangrijk om te zorgen voor een gezond lichaam. Bij gezond leven moet je denken aan gezonde voeding en genoeg beweging. Daarnaast zijn er echter ook nog andere aspecten die je kan gebruiken om gezonder te zijn. Zo is het bijvoorbeeld handig om soms gebruik te maken van bepaalde vaccinaties. Op deze manier kan je dankzij een vaccinatie jezelf beschermen tegen bacteriën of virussen. Wanneer jij een verre reis gaat maken naar een ander deel van de wereld, kan het voorkomen dat je hier één van deze bacteriën of virussen op gaat lopen. In het westen van Europa zijn veel van deze virussen niet meer aanwezig, maar in andere continenten van de wereld kan je deze virussen wel nog tegen gaan komen. Door te kiezen voor bepaalde vaccinaties, voorkom je dat je ernstig ziek gaat worden door deze ziektes.

 

Hepatitis B

Het is die in een ver land kan oplopen is bijvoorbeeld hepatitis B. Het oplopen van hepatitis B zal erg vervelend zijn, maar helaas is het mogelijk dat je door slechte hygiëne te maken kan krijgen met deze bacterie. Hepatitis B kan als ziekte overgedragen worden door het bloed of door seksueel contact. Wanneer jij een verre reis maakt is het daarom aan te raden om op deze vlakken voorzichtig te zijn. Zo verklein je de kans dat jij te maken kan krijgen met een ontsteking als hepatitis B. De ontsteking van hepatitis B zal leiden tot vervelende symptomen. Daarom is het absoluut aan te raden om te voorkomen dat je in contact komt met deze ontsteking. Door te kiezen voor een vaccinatie hepatitis B voorkom je jouw kans dat je ziek gaat worden door deze ontsteking.

 

Buiktyfus

Tijdens een verre reis kan het helaas ook voorkomen dat je te maken kan krijgen met buiktyfus. Dankzij de vaccinatie buiktyfus voorkom je dat je ziek gaat worden door deze bacterie. Deze bacterie kan je oplopen door vies eten te eten. De bacterie zal dan ook kunnen voorkomen in rauw vlees of andere vlees- en visproducten. Door te kiezen voor deze vaccinatie zal je niet ernstig ziek kunnen worden van deze bacterie. Op deze wijze voorkom je dus dat jouw reis in het water gaat vallen door een bacterie als buiktyfus. De symptomen van buiktyfus kunnen namelijk erg vervelend zijn. Vooral in Azië is de kans groter dat je te maken kan krijgen met de bacterie van buiktyfus. Wanneer je dus een reis maakt naar dit werelddeel kan het verstandig zijn om te kiezen voor een vaccinatie tegen buiktyfus.