Waar moet je rekening mee houden als je slechthorend bent?

Als je slechthorend bent, dan is dat erg vervelend. Je kunt gesprekken minder goed volgen en wordt daardoor dus ook belemmert in het dagelijks leven. De meeste mensen die slechthorend zijn, moeten dan ook een hoortoestel kopen. Een hoortoestel zorgt ervoor dat de personen weer optimaal kunnen horen en dus niet belemmert worden in het dagelijks leven. Wanneer je slechthorend bent, zijn er altijd enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Wil je daar meer over te weten komen? Lees dan vooral even verder. 

 

Een hoortoestel is niet altijd zichtbaar

Veel mensen die een hoortoestel nodig hebben, schamen zich voor het dragen van een hoortoestel. Dat heeft ermee te maken dat je in het verleden duidelijk zag dat een persoon een hoortoestel draagt. Tegenwoordig is dat zeker niet altijd meer het geval, want het is tegenwoordig mogelijk om verbogen hoortoestellen te dragen. Deze worden namelijk in het oor verwerkt waardoor deze niet makkelijk te zien zijn. Wat wel een nadeel is, is dat deze hoortoestellen vaak duurder zijn dan de zichtbare hoortoestellen. Wil je hier meer over te weten komen? Neem dan is contact op met een audicien. 

 

Je bent verzekerd

Wanneer je een bezoekje brengt aan een audicien om je oren te laten controleren of voor een hoortoestel kopen, dan maak je veel kosten. Dit is dus zeker niet goedkoop, maar het is ook erg handig om te weten dat je verzekerd bent tegen deze kosten. Je moet er wel rekening mee houden dat een verzekeringsmaatschappij enkele eisen aan een gehoorapparaat kan stellen. Als je het belangrijk vind dat de kosten vergoed worden, is het altijd verstandig om eerst telefonisch contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij. De kosten van het bezoeken van een audicien worden altijd vergoed, maar vaak zijn deze gratis bij de audicien zelf. 

 

Laat je hoortoestel onderhouden

De meeste mensen die een hoortoestel hebben, laten hun hoortoestel niet onderhouden. Dat is erg zonde, want een hoortoestel moet regelmatig onderhouden worden. Het komt namelijk ontzettend vaak voor dat mensen na een tijdje niet meer goed kunnen horen. Dat heeft er dan ook mee te maken dat de hoortoestel weer opnieuw afgesteld moet worden. Hiervoor is het nodig om weer eens een bezoekje te brengen aan een audicien en dat brengt dan ook weer kosten met zich mee, maar vaak zijn deze kosten gedekt. Wil je meer te weten komen over het onderhouden van een hoortoestel? Neem dan eens contact op met je eigen verzekeringsmaatschappij.